Robot Security Systems:
Thuis in robotica

Service

Creatief in ontwikkeling robotica

RSS heeft de beschikking over een goed geoutilleerd team van verschillende specialisten op het gebied van robotica en verwante vakgebieden en werkt nauw samen met partners in binnen- en buitenland. Wat ons allen bindt is onze passie voor en kennis van robotica, aangevuld met gedegen marktkennis en een sterke innovatiedrang. Wij zijn creatief en vastberaden in het verder ontwikkelen van onze technologieën om de wereld veiliger te maken.

Uw vraag is onze uitdaging

In de zorg stelt de robottechniek mensen in staat om operaties uit te voeren. Ook worden patiënten op een intensive-careafdeling 24/7 probleemloos gemonitord. Echter, in de beveiligingswereld dienen medewerkers 24/7 lijfelijk aanwezig te zijn om een terrein of gebouw te beveiligen, met alle gevaren en risico’s van dien. Dat kan beter, vindt RSS.

Hoogwaardige kennis en expertise

Het is de missie van RSS om robot- en sensortechnologieën naar de beveiligingsmarkt te brengen. Ons werkveld omvat het samenspel tussen sensoren (voor een betrouwbare melding), het beveiligingssysteem (de lokale infrastructuur) en de mens (voor een adequate en snelle verificatie en opvolging). Dit samenspel vraagt om specifieke kennis, expertise en ervaring die RSS zowel in eigen huis heeft als van buitenaf betrekt. RSS werkt veelvuldig en intensief samen met externe experts van bijvoorbeeld TU Delft.

Robotica op maat

Robot Security Systems is een 100% dochter van Robot Robots Company en een spin-off van Lobeco Fire + Security. Al meer dan 40 jaar werkt Lobeco aan het vergroten van kennis op het gebied van CCTV, alarmsystemen, toegangscontrole en brandmeldsystemen. In 2011 is een eerste robot op maat gemaakt, en startten de eerste proof of principles. Sindsdien draait het team van RSS op volle toeren aan de ontwikkeling van robotica op maat.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in SAM en andere nieuwe ontwikkelingen die binnen RSS op stapel staan? Neemt u vandaag nog contact met ons op.